Este timpul sa discutam despre echipamentele pe care le folosim cand efectuam un tratament de dezinsectie. De cele mai multe ori, apelam la pulverizatorul manual de joasa presiune, un atomizor sau nebulizatoratomizor

Astazi, vom discutam despre ce este un atomizor. Acesta este un pulverizator de mare putere cu ajutorul caruia se pot trata suprafete foarte mari, intr-un timp neasteptat de scurt. Atomizorul functioneaza pe baza de combustie interna, utilizand un amestec de combustibil si ulei.

Atomizorul se poarta ca un „ghiozdan”, cantarind minim 10 kg si maxim 30 kg in functie de producator si de model. Ceea ce variaza este capacitatea rezervorului de substanta.

Piesele principale care alcatuiesc un atomizor sunt:
– motor cu combustie interna;
– rezervor de substanta;
– rezervor de combustibil;
– teava prin care este pulverizata substanta din rezervor.

Caracteristici specifice 

– atomizorul se porneste tragand de un cordon flexibil, ca in cazul unei drujbe
– teava de esapament ajunge la temperaturi foarte ridicate, fiind cea care emana gazele toxice
– fiecare atomizor este echipat cu un sistem de control al debitului si al puterii
– in functie de capacitatea motorului, un atomizor poate pulveriza pana 15 m distanta pe plan orizontal si pana la 12 m pe plan vertical.

Cand folosim un atomizor?

Atomizorul este folosit pentru tratamentele de dezinsectie sau pentru tratamentele fitosanitare. Folosirea atomizorului la interior este puternic nerecomandata din caua gazelor toxice rezultate in urma arderii combustibilului
Atomizorul este ideal pentru dezinsectiile la exterior, unde exista multa vegetatie sau vegetatie inalta.
Atomizoarele pot fi folosite atat de profesionali, cat si de utilizatorii casnici. Este foarte important sa tineti minte ca de fiecare data cand folositi un atomizor, trebuie sa purtati echipament de protectie corespunzator. Fiecare atomizor vine cu un set de instructiuni, in care este precizat si tipul echipamentului de protectie necesar.
Fiti pe faza pentru urmatoarele noastre articole despre nebulizatoare si pompe de joasa presiune.

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul tau pentru toate problemele cu daunatorii!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro