Oricine a avut vreodata caine, stie ca nu va putea trai fara cel mai bun prieten al omului in casa. Asa ca, intrebarea este evidenta: cu ce ne deranjeaza cainele? Cateodata, cainii pot dauna gradinii prin comportamentul lor. Acest lucru nu trebuie sa ne faca sa-i alungam sau sa-i iubim mai putin, ci trebuie sa ne faca sa ne dorim sa-i educam.

Comportamentul cainilor este diferit de la unul la altul, fiiind unul dintre putinele animale unde chiar putem sa le observam personalitatea. Din acest motiv, vom sari peate informatiile generale despre caini.

caine

Cum poate dauna un caine gradinii?

Cred ca toti stapanii de caini stiu cele 3 mari probleme pe care ni le pot face: sa sape, sa urineze acolo unde nu ar trebui si sa rontaie. In continuare vom discuta despre cine este afectat de cele 3 probleme mai sus enuntate.

Pomii fructiferi – masculii sunt mari fani ai copacilor (pomi sau nu, indiferent de natura lor). Acestia vor urina cu precadere pe pomii fructiferi din curtea dumneavoastra. In cazul in care acest lucru se intampla constant, urina cainelui va incepe sa afecteze radacina pomilor. In general, coniferele sunt cele mai putin rezistente la „atacul cu urina”.caine in gradina

Gradina de flori si Gradina de legume ar putea fi distruse de cateva ture in viteza si de un minut liber la sapat. Aceste doua zone ar trebui atent inconjurate atent daca patrupedul dumneavoastra este foarte jucaus.

Cel mai afectat din curtea dumneavoastra va fi gazonul. Daca cainele dumneavoastra urineaza de mai multe ori in acelasi loc (presupunand ca nu este unul amenajat) vor aparea portiuni moarte sau uscate. Aceste zone sunt usor de recunoscut deoarece in jurul lor exista gazon sanatos.

Sa nu uitam de sapaturi!

Stiati ca?!

Femelele sunt mai periculoase pentru gazon din cauza comportamentului specific de urinare, concentrand o cantitate mai mare de saruri pe o suprafata mica.

Exista 450 de milioane de caini in lume.

Cainii au fost primele animale domestice.

Inima unui caine bate cu 50% mai repede decat cea a unui om.

Au abilitatea de a vedea in culori, dar nu percep la fel de multe nuante ca oamenii.

Ce putem face?urina caine

Gardulete de protectie pot fi o solutie simpla si eficienta daca vreti ca, cainele dumneavoastra sa nu se apropie de anumite spatii din gradina. De asemenea, cainele ar putea fi invatat sa nu incalce un anumit spatiu.

In cazul gazonului, udati din belsug zonele preferate de caine pentru urinare. In acest mod, sarurile din urina se dilueaza, iar afectarea ierbii va fi redusa.

De asemenea, exista repelenti naturali ce favorizeaza evitarea obiceiurilor proaste ce pot fi dobandite de caini. Este ideal pentru cainii ce nu se pot abtine sa nu urineze in casa.

Sa nu uitam! 

In cazul in care cainele din casa are purici, pot aparea muscaturi pe corpul oricarui membru al familiei si de aceea, va recomandam sa folositi produse anti purici.

 

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect cand gradina ta este amenintata!

       0729.214.514 | 0766.595.550 | 0740.852.933