Invatand cum sa previi greierii poti salva multe nopti nedormite. Chiar daca acestia nu aduc distrugeri majore in casa, nu reprezinta o companie placuta. Asadar, pe langa cateva metode de prevenire vom trece in revista si cateva metode pentru combaterea greierului.

greier

Cantecul” lor nu este mereu un sunet relaxanta, mai ales pentru cei ce dorm iepureste. Cu atat mai mult  cand acestia sunt in interiorul casei tale si nu-ti poti da seama de unde vine zgomotul.

Chiar daca pentru oameni toate cantecele greierilor  suna la fel, acestia au trei feluri de cantece: unul pentru a atrage femelele, altul pentru a ademeni femela cu care vrea sa se imperecheze si un al treilea pe care il canta a anunta alti masculi sa nu se apropie.

Greierii si casa ta

Cei ma comuni greieri cu care te poti intalni sunt: greierele camila, greierele de camp si cel de casa. Casa ta reprezinta un adapost pentru eprevenire greierii, unde sansele sa se intalneasca cu un pradator sunt mici, iar sursa de hrana este nelimitata.

In afara casei, greierii servesc drept hrana pentru: paianjeni, viespi, albne, reptile, pisici, pasari si rozatoare.

Le plac locurile umede si intunecate, iar din acest motiv subsolul casei tale este locul perfect unde sa se adaposteasca.

Greierii sunt omnivori (consuma atat plante, cat si animale). Astfel, acestia mananca absolut orice: de la seminte, lemn si tesaturi, la plante si insecte aflate in descompunere.

Prevenirea unei infestari

In afara cladirii – Primul lucru care trebuie facut este inspectarea casei in cautarea fisurilor si crapaturilor prin care pot intra greierii. Este foarte important sa se verifice fundatia, usile si ferestrele de la nivelul solului.

Gazonul si buruienile trebuie tunse scurt si indepartate gramezile de lemne si caramizi si orice obiect ce ar putea deveni o ascunzatoare. De asemenea, gunoiul si pubelele de gunoi atrag greierii in numar mare si de aceea este important ca gunoiul se fie aruncat constant, iar pubelele acoperite cu un capac.

Aproape toate speciile de greieri sunt atrase de lumina. Incearca sa nu folosesti lumini stralucitoare sau sa folosesti lumini speciale ce nu ii atrag. Pe timpul serii si al noptii trage jaluzele. greieri

Daca metodele non-chimice nu sunt suficiente, poti incerca folosirea unor insecticide concepute special pentru folosirea in exterior.

In interiorul casei – Din fericire, in putine cazuri greierii care depun oua ar putea rezista in interior. De obicei, mor toamna sau la inceputul iernii. Dar pentru a te asigura de asta uite cateva sfaturi.

Usuca locurile umede cu ajutorul unui ventilator, evita dezordinea si foloseste capcane lipicioase pentru greieri. Capcanele se plaseaza in locurile unde au fost observati cel mai des, pe la colturi si crapaturi.

De obicei, folosirea insecticidelor aerosol in interiorul casei nu este indicata si ar trebui considerata o ultima solutie. Se foloseste in cazul in care un numar extrem de mare de greieri se gaseste intr-o zona a casei. Daca utilizarea lui este necesara, va sfatuim sa apelati la specialisti.

Combaterea greierului

 

Aceasta metoda este foarte eficienta pentru greieri care se afla pe la colturi si crapaturi. Momeala pentru greieri se gaseste de obicei la magazinele de specialitate, dar cand foloseste capcane toxice trebuie sa ai grija ca nu vor sta pe aproape animale de companie sau copii mici. De asemenea, cu cateva linguri de melasa si apa poti crea tu singur o momeala aproape la fel de eficienta.

Capcanele cu clei sunt o metoda grozava de a prinde greierii. Fiind non-toxica, ea nu ii pune in pericol pe copii sau animale.

Poti alege un insecticid cu o gama larga de actiune sau unul special pentru greieri. Pulverizarea se face pe la colturi, in crapaturi, de-a lungul pervazului si in alte locuri unde ati observat ca se plimba micii nazdravani.

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi iti ofera o estimare gratuita in urma unei vizionari!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro