Odata cu caldura vine si teama atat a parintilor, cat si a iubitorilor de animale de a se intalni cu capusele. Asa ca, am pregatit un ghid special pentru acest eveniment nefericit:

muscatura unei capuse si cateva sfaturi pentru a minimiza riscul acestei intamplari.

In primul rand, este foarte important ca atunci cand iesiti in natura sau in zone cu multa iarba sa va imbracati cu panataloni lungi, acest truc simplu va poate salva de multe probleme.  De asemenea, capusele prefera locurile cu multa umezeala, deci cel mai bine ar fi sa va feriti de ele. Iar de fiecare data cand ajungeti acasa, verificati-va de eventualele urme de muscaturi.

Mic ghid de indepartare a capuselor:

muscatura capusa

– cand descoperi ca ai fost muscat de o capusa, foloseste o penseta, manusa sau un servetel pentru a o inlatura;

– capusa trebuie prinsa cat mai aproape de piele, daca o trageti de corp exista sansa sa o rupeti, iar capul sa ramana prins de dumneavoastra;

– capusa trebuie trasa cu grija, fara a fi rasucita sau indoita, va recomandam sa pastrati capusa intr-un borcan, la congelator pentru eventualitatea in care ar trebui identificata de un medic;

– muscatura trebuie curata cu spirt si apoi cu apa calduta si sapun.

Este foarte important sa nu incercati leacuri babesti, din experienta noastra ele nu functioneaza si de cele mai multe ori pot inrautati situatia. De asemenea, dupa indepartarea capusei, timp de 24 de ore trebuie sa fiti atenti la orice simptome ar putea aparea. In cazul in care observat ceva neobisnuit va recomandam consultarea unui medic, cat mai repede cu putinta.

Multe specii de capuse sunt purtatoare de boli si o muscatura va poate imbolnavi, de aceea este recomandat sa pastrati specimenul care v-a muscat.

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul tau pentru toate problemele cu daunatorii!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro