Informatii despre greieri

greier

Exista peste 900 de specii de greieri, fiind catalogate in functie de morfologie si tipul habitatului lor.

Greierii sunt cel mai usor de recunoscut dupa antenele lungi si picioarele mari din spate pe care le folosesc pentru sarituri, dar si dupa sunetele specifice.

Chiar daca suntem obisnuiti cu greierii de afara, acestia nu sunt o placere cand patrund in casele noastre. Ei se strecoara in casa prin usile si geamurile lasate deschise.

Greierii apar intr-o singura generatie de-a lungul unui an. Acestia pot supravietui in diferite habitate (paduri, campuri, pajisti, pesteri si zone stancoase).

Le plac locurile umede si intunecate, deci subsolul casei tale este locul perfect unde sa se adaposteasca. De asemenea, sunt atrasi de gunoi si plante in putrefactie.

Greierii sunt omnivori, mancand astfel aproape orice: de la plante si insecte in stare de descompunere pana la firmiturile si resturile noastre,

Ciclul de viata al greierilor

greieri

Primul stadiu este acela de ou. Femela depunde in jur de 50-100 de oua in pamant, la o adancime de pana la 25 mm. Acest fenomen are loc la sfarsitul lunii aprilie.  Ouale eclozeaza dupa doua saptamani.

Al doilea stadiu este cel de nimfa. Imediat dupa ce nimfele eclozeaza au aceeasi marime ca ouale. Cu toate acestea, nimfele seamana cu greierii adulti, singura diferenta fiind lipsa aripilor.

Aceasta perioada dureaza intr 8 si 12 saptamani.

AL treilea stadiu este cel de adult. Principalul scop al greierului adult este sa se hraneasca si sa se reproduca. In medie, acestia traiesc intre 2 si 3 luni.

Durata totala de viata a unui greiere este de aproximativ un an.

 

Cum previi infestarea cu greieri?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a preveni infestarea cu greieri este sa-ti verifici casa. Uita-te dupa crapaturi, sau alte fisuri prin care consideri tu ca un greiere si-ar putea face drum inauntru. Fundatia, usile si ferestrele de la nivelul solului trebuie atent verificate.infestare greieri

O curte curata si ordonata va descuraja greierii sa-si faca aparitia.

Mai mult decat atat, ai grija ce lumina folosesti pentru a-ti ilumina curtea! Greierii sunt atrasi de luminile stralucitoare. Este recomandat sa folosesti lampi cu LED-uri de chihlimbar.

Daca metodele non-chimice nu sunt suficiente pentru a mentine greierii la distanta, poti folosi insecticide care sa-i tina la distanta sau sa-i elimine.

Din fericire, ouale depuse de greierii care intra in casa nu rezista in interior. De obicei, mor toamna sau la inceputul iernii. Exista mai multe metode ce te asigura ca greierii nu vor supravietui.

Zonele umede trebuie pastrate sub control, iar umiditatea din casa trebuie sa fie la un nivel scazut. De asemenea, trebuie pastrata mereu curatenia.

Utilizarea insecticidelor aerosol in interiorul case nu este indicata si a trebui considerata ultima solutie. Cu toate acestea, capcanele lipicioase sunt foarte eficiente. Acestea trebuie plasate in locurile in care greierii au fost vazuti.

In cazuri extreme (un numar foarte mare de greieri in casa) se pot folosi insecticide aerosol speciale pentru interior si sub indrumarea specialistilor.

 

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect impotriva daunatorilor!

 0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro