Știm cu toții ce prezență neplăcută o reprezintă gândacii. Aceștia nu răspund la …
rugămințile noastre de a ne părăsi locuința și, câteodată, nici măcar la metodele mai „violente” de a scăpa de ei. Așadar, astăzi o să discutăm despre Cum scăpam de gândaci.
Primul pas în a scăpa de gândaci este stabilirea gradului de infestare (minor sau major). Acest aspect este esențial pentru a ne putea alege tipul dezinsecției pe care urmeaza să o efectuăm.
Dacă numărul gândacilor este scăzut înseamnă că aveți parte de un grad de infestare minor. Adică, gândacii ce apar în locuința dumneavoastră sunt doar în căutare de hrană, având formate cuiburile în apropierea locuinței dumneavoastră (la vecini, subsolul blocului etc.).
Dacă observați un număr ridicat de gândaci atât pe timp de noapte, cât și pe timpul zilei înseamnă că vă luptați cu un grad de infestare major. În acest caz, ar trebui să începeți să căutați cuiburile acestora (în dulapuri, sertare sau alte locuri umede și întunecate).
1.Grad de infestare minor
1.1 Utilizarea capcanelor adezive pentru gândaci
Capcanele adezive sunt dispozitive foarte ușor de folosit care atrag și imobiliează gândacii, Gândacul simte aromele alimentare degajate de adezivul capcanei, este atras de acestea și în momentul în care pătrunde pe suprafața lipicioasă a capcanei rămâne imobilizat.
Capcanele adezive sunt folosite pentru monitorizarea spațiului și capturarea eventualilor dăunători aflați în proximitatea locuinței.
Capcanele se amplasează în locurile unde au fost observați gândaci (între și sub dulapuri, sub aragaz, sub frigider etc.). Având în vedere că sunt foarte greu de observat, capcanele pot fi utilizate în permanență în casa dumneavoastră.
Se recomandă schimbarea capcanelor dupa aproximativ 45-60 zile sau când observați că partea adezivă s-a acoperit cu impurități (praf, mizerie etc.).
1.2 Utilizarea gelului insecticid
Gelul insecticid este o variantă nouă a insecticidelor lichide, ușor de folosit și foarte eficient. Acesta generează un fenomen de „moarte în cascadă”. Gândacii ce s-au hranit din insecticidul gel vor muri, iar ceilalți gândaci se vor hrăni din gândacul mort și se vor otrăvi și ei.
Gelurile insecticide au o remanență de aproximativ trei luni de zile, comparativ cu perioada de aproximativ două săptămani asigurată de insecticidele lichide.
Se aplică „boabe” de gel de dimensiunea unui bob de mazare, din loc în loc, în zonele unde au fost observați gândaci. Acest insecticid se poate aplica și în locurile greu accesibile. Trebuie să aveți grijă să nu plasați boabele de gel în locuri în care pot fi șterse accidental în urma curățeniei sau în locuri cu care veniți în contact direct.
2. Grad de infestare major
În cazul în care gradul de infestare cu gândaci este ridicat, vă recomandăm să nu folosiți metodele descrise mai sus deoarece nu vor avea rezultate mulțumitoare.
Cu toate acestea, metodele descrise mai sus pot fi folosite ca metode complementare pentru tratamentul de bază care se realizează prin pulverizarea de soluții insecticide lichide.
Soluțiile insecticide lichide se combină cu apă (respectând diluția recomandată de producător în raport cu dăunătorul vizat) și se pulverizează cu ajutorul echipamentelor specifice D.D.D. Pentru dezinsecția la interior recomandăm produse cu grad redus de toxicitate și fără miros (toate produsele insecticide utilizate trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătății, indiferent dacă este vorba de spații interioare sau exterioare).
Dacă în orice moment vă simțiți depăsiț de situație, nu ezitați să apelați la profesioniști!
Șoimul Taberei – Ajutorul tău de zi cu zi și aliatul perfect pentru a scăpa de gândaci!
0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro