Stim cu totii ce prezenta neplacuta o reprezinta gandacii. Acestia nu raspund la …

rugamintile noastre de a ne parasi locuinta si, cateodata, nici macar la metodele mai „violente” de a scapa de ei. Asadar, astazi o sa discutam despre Cum scapam de gandaci.

Primul pas in a scapa de gandaci este stabilirea gradului de infestare (minor sau major). Acest aspect este esential pentru a ne putea alege tipul dezinsectiei pe care urmeaza sa o efectuam.

Daca numarul gandacilor este scazut inseamna ca aveti parte de un grad de infestare minor. Adica, gandacii ce apar in locuinta dumneavoastra sunt doar in cautare de hrana, avand formate cuiburile in apropierea locuintei dumneavoastra (la vecini, subsolul blocului etc.).

Daca observati un numar ridicat de gandaci atat pe timp de noate, cat si pe timpul zilei inseamna ca va luptati cu un grad de infestare major. In acest caz, ar trebui sa incepeti sa cautati cuiburile acestora (in dulapuri, sertare sau alte locuri umede si intunecate).

1.Grad de infestare minor 

1.1 Utilizarea capcanelor adezive pentru gandacicapcane adezive

Capcanele adezive sunt dispozitive foarte usor de folosit care atrag si imobilieaza gandacii, Gandacul simte aromele alimentare degajate de adezivul capcanei, este atras de acestea si in momentul in care patrunde pe suprafata lipicioasa a capcanei ramane imobilizat.

Capcanele adezive sunt folosite pentru monitorizarea spatiului si capturarea eventualilor daunatori aflati in proximitatea locuintei.

Capcanele se amplaseaza in locurile unde au fost observati gandaci (intre si sub dulapuri, sub aragaz, sub frigider etc.). Avand in vedere ca sunt foarte greu de observat, capcanele pot fi utilizate in permanenta in casa dumneavoastra.

Se recomanda schimbarea capcanelor dupa aproximativ 45-60 zile sau cand observati ca partea adeziva s-a acoperit cu impuritati (praf, mizerie etc.).

1.2 Utilizarea gelului insecticidgel insecticid

Gelul insecticid este o varianta noua a insecticidelor lichide, usor de folosit si foarte eficient. Acesta genereaza un fenomen de „moarte in cascada”. Gandacii ce s-au hranit din insecticidul gel vor muri, iar ceilalti gandaci se vor hrani din gandacul mort si se vor otravi si ei.

Gelurile insecticide au o remanenta de aproximativ trei luni de zile, comparativ cu perioada de aproximativ doua saptamani asigurata de insecticidele lichide.

Se aplica „boabe” de gel de dimensiunea unui bob de mazare, din loc in loc, in zonele unde au fost observati gandaci. Acest insecticid se poate aplica si in locurile greu accesibile. Trebuie sa aveti grija sa nu plasati boabele de gel in locuri in care pot fi sterse accidental in urma curateniei sau in locuri cu care veniti in contact direct.

2. Grad de infestare major

In cazul in care gradul de infestare cu gandaci este ridicat, va recomandam sa nu folositi metodele descrise mai sus deoarece nu vor avea dezinsectierezultate multumitoare.

Cu toate acestea, metodele descrise mai sus pot fi folosite ca metode complementare pentru tratamentul de baza care se realizeaza prin pulverizarea de solutii insecticide lichide.

Solutiile insecticide lichide se combina cu apa (respectand dilutia recomandata de producator in raport cu daunatorul vizat) si se pulverizeaza cu ajutorul echipamentelor specifice D.D.D. Pentru dezinsectia la interior recomandam produse cu grad redus de toxicitate si fara miros (toate produsele insecticide utilizate trebuie sa fie avizate de Ministerul Sanatatii, indiferent daca este vorba de spatii interioare sau exterioare).

Daca in orice moment va simtiti depasiti de situatie, nu ezitati sa apelati la profesionisti! 

 

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect pentru a scapa de gandaci!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro