Importanta tratamentului de dezinfectie

Cum se efectueaza dezinfectia?

Dezinfectia este o metoda a igienei destinata in primul rand decontaminarii mediului de germeni patogeni, microbieni si inframicrobieni.

In profilaxia infectiei, in general, dezinfectia este principala metoda de indepartare, neutralizare sau distrugere a germenului patogen, iar prin extinderea asupra mucoaselor si a pielii, dezinfectia poate avea si un rol terapeutic ajutant local.

Din punct de vedere calitativ si cantitativ, dezinfectia are mai multe faze:

asigurarea reducerii numarului sau concentratiei de germeni sub o limita (infectanta).

– anularea sau neutralizarea calitatilor agresive ale acestora (inactivare).

– distrugerea lor totala (sterilizarea) 

Tipuri de germeni

dezinfectiaStafilococii sunt bacterii de forma rotund-ovalara (coci), gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 mm, dispusi caracteristic in gramezi (ca si ciorchinele de strugure).

Genul Staphylococcus cuprinde aproximativ 27 de specii de stafilococi, dintre care cele mai des asociate cu infectii umane.

 

Streptococul este un germen bacterian larg raspandit in jurul omului si animalelor cu specii saprofite patogene. Este gram pozitiv, uneori capsulat, nesporulat, de forma sferica sau ovoidala, temperatura optima de dezvoltare este de 37 grade Celsius si un pH de 7,4-7,6.

In dezinfectia antistreptococica se poate utiliza cu succes formolul si clorul in concentratii uzuale.

Pneumococul este unul dintre germenii bacterieni sensibili. El supravietuieste inglobat in materii organice in conditii deosebite de uscare, liofilizare sau congelare la -70 grade Celsius si la adapost de lumina cateva luni. La caldura mare in 10 minute la +52 grade Celsius, la lumina solara directa rezista cel mult o ora, iar la lumina difuza 1,5 ore.

Pneumococul este foarte sensibil la toti dezinfecantii uzuali, la sapunuri, coloranti si la mediul acid.

Bacilul botulinic este un germene saprofit cu larga raspandire in natura si deseori raspandit in intestinul animalelor si al omului, este gram pozitiv, necapsulat, sporulat.

La 120 grade Celsius toti sporii botulinici sunt distrusi in 30 de minute.

 

Meningococul este un germen deosebit de sensibil, care nu poate supravietui in mediul extern mai mult de 2-3 zile inglobat in mucozitati. Daca este neprotejat, moare in 1-2 ore la temperatura camerei, iar la lumina si la uscare in 3 ore. Este sensibil la frig (moare sub 24 grade Celsius) si sensibil la caldura mare (la 55 grade Celsius moare in 5 minute).

 

Oferim servicii de calitate in tot Municipiul  Bucurestijudetul Ilfovjudetul Giurgiujudetul Prahova si zonele limitrofe, dar si in tara, 24 ore din 247 zile din 7: dezinfectie birouri, dezinfectie blocuri, dezinfectie cabinete medicale, dezinfectie restaurante, dezinfectie baruri, dezinfectie farmacii, dezinfectie depozite, dezinfectie hale industriale, dezinfectie spitale, dezinfectie ferme, dezinfectie scoli, dezinfectie gradinite, dezinfectie spatii comerciale, dezinfectie apartamente, dezinfectie case, dezinfectie zone rezidentiale, dezinfectie gradini, dezinfectie livezi, dezinfectie parcuri auto, dezinfectie sali de spectacol, dezinfectie parcuri, dezinfectie subsoluri, dezinfectie cladiri birouri, dezinfectie cinematografe.