Cred ca nimanui nu-i plac musafirii nepoftiti, mai ales atunci cand acestia si miros urat.

Mai bine ca ghioceii, cred ca plosnitele de cereale sau, dupa cum ii stie toata lumea, gandacii urat mirositor prevestesc venirea primaverii.

Odata cu primele zile calduroase, nici nu stii cum sau pe unde, dar deja observi cateva plosnite prin casa.

In fiecare an, numarul lor din orase este in crestere. Daca acum cativa ani, ne-am fi intalnit cu cateva, acum putem adaposti cateva zeci in crapaturile si cotloanele casei.

Dar avem si o veste buna: ele nu reprezinta un risc pentru oameni. Nu sunt purtatoare de boli si nu aduc pagube casei, dar trebuie sa nu uitam: ele sunt un daunator de temut al culturilor de cereale si legume, aducand pagube considerabile in fiecare an.

Una dintre cele mai mari probleme, este ca aceste plosnite mirositoare sunt experte cand vine vorba de ascunzatori. Asadar, chiar daca nu va loviti de ele prin casa, sa nu credeti ca ati scapat, oricand poate rasari una nu se stie de unde.

Cum ne aparam de Plosnite mirositoare?

In cele ce urmeaza, va vom prezenta 5 sfaturi simple si utile pentru a va feri de plosnite mirositoare.

1. Chiar daca nici vara n-a venit, trebuie sa va spun ca inainte de venirea toamnei trebuie sa fiti siguri ca astupati si reparati orice plosnite urat mirositoarecrapatura sau gaura prin care ar putea intra plosnite urat mirositoare. Odata cu inceperea ploilor, ele vor deveni si mai agresive in cautarea unui adapost.

2. Lumina galbena atrage mult mai multe insecte decat cea alba. Ca majoritatea insectelor, si suparatoarele plosnite mirositoare sunt atrase de lumina. Asa ca, trebuie sa fim vigilenti cand lasam geamurile deschise.

3. Una dintre cele mai eficiente metode de a le tine la distanta este sa instalam plase de tantari la usi si la ferestre.

4. Aspiratorul este un prieten de nadejede si cand vine vorba e insecte. Cand gasim o ascunzatoare a plosnitelor de cereale, este suficient sa le aspiram si sa aruncam continutul sacului de aspirator pentru a scapa de miros.

5. Nu uitati ca intotdeauna exista tratamentele cu insecticide ce folosesc atatc la prevenirea unei invazii, cat si la distrugerea unei invazii a plosnitelor de cereale.

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul tau pentru orice problema cu plosnite mirositoare!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro