Chiar daca ne intalnim cu ele si pe timpul verii, acesta este momentul in care prezenta lor devine obositoare. Toamna este intotdeauna perioada in care zeci de Plosnite urat mirositoare incearca sa ne invadeze casele.

Aceste Plosnite urat mirositoare se mai numesc Plosnitele cerealelor. Pe timpul verii le gasim pe camp, terenuri agricole sau depozite de cereale, dar odata venirea anotimpului rece culturile sunt adunate si ele raman fara hrana. Din acest motiv, ele migreaza catre zonele urbane in cautarea adapostului si hranei.

Chiar daca pare greu de crezut, acestea sunt dispuse sa zboare zeci sau sute de kilometri pentru a gasi un adapost corespunzator.

Pentru mai multe informatii despre Plosnite Urat Mirositoare puteti afla in articolul nostru, iar pentru a ajunge la el este nevoie doar de un click.

Este casa mea un adapost tentant pentru Plosnite Urat Mirositoare?

plosnite urat mirositoare

Pentru a raspunde la acesta intrebare, trebuie mai intai sa stim de ce cauta acestea adapost si cum isi petrec aceste Plosnite urat mirositoare iarna.

Pe timpul sezonului rece, plosnitele de cereale aproape hiberneaza. Acestea isi opresc activitatea aproape complet si nu se mai dezvolta, asteptand intoarcerea sezonului cald. Asadar, tot ce au nevoie acestea este un spatiu in care sa se ascunda.

Daca au reusit sa patrunda intr-o casa, acestea se vor ascunde in orice coltisor vor gasi, intunecat sau nu, umed sau uscat. Le putem intalni in draperii, in gaurile din pereti, in santurile usilor sau chiar in tocul ferestrelor. In natura, locul preferat al acestora este scoarta copacilor: cauta o zona cu scoarta mai slaba si patrund sub ea; acest proces reuseste de cele mai multe ori sa omoare copacul.

Plosnitele urat mirositoare nu reprezinta un pericol pentru oameni, far cauzeaza anual pierderi foarte mari in agricultura si pomicultura.

5 moduri in care sa tii la distanta Plosnitele de cereale

1. Aspiratorul este o metoda foarte simpla de prinde plosnite urat miroasitoare ascunse in casa. Cand gasit o ascunzatoare, aspirati-o bine si goliti repede sacul inafara casei pentru a indeparta mirosul.

Tratamentele cu insecticide pentru prevenirea si combaterea plosnitelor de cereale. Aceste tratamente pot fi efectuate chiar de dumneavoastra sau puteti apela la profesionisti pentru a fi siguri de rezultate.

3.  Orice crapatura sau gaura ce permite intrarea plosnitelor din exterior va fi considerata o invitatie deschisa. Asadar, inainte de venirea anotimpului rece astupati si reparati tot ce gasiti in neregula.

4. Plosnitele sunt atrase de lumina. Asadar, geamurile si lumina stau deschise impreuna doar daca avem plase de tantari. De asemenea, trebuie sa evitam folosirea becurilor exterioare. Daca este absolut necesar. apelati la becuri cu lumina galbuie (acestea atrag mai putine insecte).

5. Intotdeauna trebuie sa avem grija ce aducem acasa. Plosnitele sunt cunoscute pentru calitatile lor de a se ascunde si de a fi pasageri clandestini.

Pentru ca, cateodata prevenirea nu este suficienta, fiti pe faza pentru urmatorul articol in care vom discuta despre cum scapam de plosnite urat mirositoare.

 

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect impotriva gandacilor puturosi!

        0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro