Capcanele adezive sunt unele dintre cele mai folosite metode de a controla soarecii si sobolanii, devenind tot mai la moda in ultimul an. Asadar, ne-am gandit ca este cazul sa discutam despre momentul in care un soarece este prins in capcana adeziva si trebuie sa scapam de el.

Acest proces este usor si nu prezinta niciun risc, cat timp urmam cativa pasi simpli. In primul rand, trebuie sa stim ca putem gasi soarece viu prins in capcana sau un soarece mort, in cazul in care a fost pusa si otrava pentru rozatoare.

Am gasit un soarece viu prins in capcana adeziva?

soarece prins in capcana adeziva

Daca va aflati in primul caz si ati prins un soarece viu, primul lucru la care trebuie sa va ganditi este un loc nelocuit la cativa km de casa dumneavoastra. Dupa ce ati gasit un loc potrivit, unde daca il eliberati nu va deveni problema altcuiva, trebuie sa folositi manusi de cauciuSoarecii si sobolanii pot transmite un numar foarte mare de boli si din acest motiv trebuie sa ne protejam. Asa ca, vom purta manusile de cauciuc cat timp manipulam capcana.

Urmatorul pas este sa introducem capcana intr-o cutie sau o galeata si sa o transportam la cativa km de casa. Odata ajunsi vom rasturna recipientul cu capcana adeziva si vom turna ulei vegetal atat pe capcana, cat si pe soarece. Uleiul va descompune lipiciul si soarecele se va elibera. Aveti grija sa pastrati o distanta suficienta pana cand va fugi soarecele.

Capcana uzata se va pune intr-o punga, neaparat sigila, si se va arunca la cosul de gunoi. Ulterior, ne vom spala pe maini fara sa ne dam jos manusile si apoi inca o data, de data aceasta fara manusi.

Am gasit un soarece viu prins in capcana adeziva?capcane lipici

In cazul in care gasim un soarece mort lipit de o capcana adeziva, pasii sunt asemanatori, dar difera cateva puncte cheie. Manusile raman la fel de importante si va trebui sa le folosim. Inainte sa punem soarecele si capcana adeziva intr-o punga de gunoi, vom pulveriza zona in care am amplasat capana cu un amestec de dezinfectant.

Capcana adeziva impreuna cu soarecele se vor introduce intr-o punga, impreuna cu toate resturile soarecelui (rumegus, fecale, mancare sau alte resturi). Punga trebuie sigilata si aruncata la ghena, dar fara a scoate aerul suplimentar din punga. Acest lucru ar putea duce la imprastierea microbilor.

Dupa ce ne-am debarasat de soarece si e capcana, ne vom spala mainile cu apa si sapun: o data cu manusile inca atasate, o data fara acestea.

 

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul tau pentru toate problemele cu daunatorii!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro