Gandacii de bucatarie sunt insecte ce apartin ordinului blattodeelor ce cuprinde aproximativ 4.500 de specii.

Acestia se gasesc pe langa asezarile omenesti, avand ca hrana alimente de origine vegetala, in special resturi de mancare, si pot dauna prin excremente si exuvii, sau prin transmiterea de agenti patogeni ai diferitelor boli.

gandacul rosu de bucatarie Sunt responsabili de transmiterea microorganismelor ca: stafilococi, streptococi, virusul hepatitei, si bacterii coliforme, si chiar febra tifoida si dizenterie; contamineaza alimentele prin transmiterea de salmonela si bacterii Shigella.
Saliva si excrementele gandacilor contin proteine alergene, ce pot provoca reactii severe persoanelor cu astm, in special copiilor.
Sunt iubitori ai spatiilor intunecoase si umede, fiind activi mai mult noaptea. Pe teritoriul Romaniei, se gasesc numai in locuinte, in special in bucatarii.
Gandacul de bucatarie nu musca, nici nu inteapa, nu se hraneste cu sangele nostru… dar totusi ne temem de el. De fapt, e mai mult….sila, ii privim ca pe o intruchipare a murdariei, sunt dezgustatori si nedoriti.
Teama patologica de gandaci de bucatarie se inscrie in gama larga a fobiilor de care sufera oamenii si are chiar un nume specific: katsaridafobie.
gandaci de bucatarie

Sunt cunoscuti drepti cele mai rezistente insecte de pe planeta, si ceea ce este interesant este faptul ca acestia au aceeasi atitudine pe care o avem si noi fata de ei.
Cel mai des intalnit locatar nedorit este gandacul de bucatarie, sau gandacul rosu. Este o insecta foarte rezistenta si, ce e si mai rau, adaptabila si cu un simt de orientare extraordinar.
Daca acestia isi fac aparitia si in timpul zilei, este vorba de o infestare.

Este mult mai usor sa prevenim aparitia acestora decat sa ne luptam cu ei, dupa ce deja s-au instalat in locuinta noastra.
Si, totusi, cum putem preveni aparitia acestor vietati nedorite?

Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont:

– primul pas, cum probabil, stiti deja, este CURATENIA minutioasa. Asigurati-va ca aveti intotdeauna bucataria curata. Nu lasati nici o sursa de hrana neacoperita. Gandacii transporta germeni de toxiinfectii alimentare pe corpurile lor si sunt responsabili pentru raspandirea de dizenterie si gastro-enterita.

grasimea de pe aparatele electrocasnice trebuie eliminata, deoarece reprezinta o sursa de hrana pentru gandaci. Acestea trebuie curatate dupa fiecare utilizare pentru a nu da ocazia instalarii acestora, prin depunerea oualor in orificiile aparatelor.
Gandacii iubesc zonele umede, asa ca faceti pe cat posibil sa nu le oferiti acest mediu.

– nu lasati vasele nespalate in chiuveta

gunoiul nu trebuie tinut in casa mai mult de 48 de ore. Odata umpluti, sacii de gunoi trebuie aruncati.

– nu folositi niciodata matura, deoarece riscati raspandirea oualor in intreaga casa.

– mancarea trebuie tinuta in caserole, inchise ermetic

curatenie imaculata

– locuinta trebuie izolata foarte bine.Izolarea cailor de acces este o metoda preventiva in acest sens. Recomandam folosirea siliconului in gaurile din jurul tevilor, la tocul geamurilor, dar si dopurile puse la cazi si chiuvete atunci cand acestea nu se mai folosesc.

orice crapatura sau gaura in perete sau podea, nu trebuie lasata neaastupata, deoarece acestea ar putea servi drept cuib si loc de clocire. Acoperind toate aceste zone, teoretic, gandacii nu ar mai avea de unde sa apara.

– dulapurile si rafturile ce adapostesc ingrediente trebuie de asemenea, curatate si ingrijite, iar pungile de alimente inchise etans.

– locurile umede reprezinta un mediu propice pentru gandacii de bucatarie, asadar, este nevoie sa reparati defectiunile care produc scurgeri ale robinetelor, iar orice exces de umiditate din locuinta trebuie eliminat.

dezinsectie gandaci

Chiar daca alegeti serviciile noastre, aceste conditii sunt esentiale, si trebuie respectate pentru a preveni aparitia gandacilor de bucatarie. Iar unul dintre motive este ca pesticidele nu pot surclasa lipsa curateniei.
Utilizarea pesticidelor de catre o persoana care nu stie ce face poate fi periculoasa, de aceea va recomandam sa apelati la serviciile noastre, servicii profesioniste. Echipa noastra va folosi substante profesionale ce va vor ajuta sa eliminati atat cauza, cat si efectul.
Pe piata, sunt disponibile o multime de produse destinate combaterii gandacilor, insa cu avantaje si dezavantaje.
Spray-urile de exemplu, pot fi folosite in cazul unei „invazii” de mica amploare, insa dupa cateva tratamente cu aceeasi substanta, gandacii pot capata imunitate.
De aceea, cea mai buna solutie, este sa apelati la o firma specializata in dezinsectie, deoarece aparitia gandacilor constituie nu doar o problema extrem de neplacuta, ci si periculoasa din punct de vedere al sanatatii noastre prin trasmiterea microbilor.

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si exterminatorul perfect al gandacilor!

0729.214.514 | 0766.595.550 | 0740.852.933

Stiati ca?:

  • gandacii mor pe spate; probabil ati remarcat deja ca, dupa ce sunt stropiti cu insecticid, gandacii zac pe spate cu picioarele in sus, asta deoarece insecticidul provoaca spasme musculare, iar moartea se datoreaza incapacitatii sale de a reveni la forma initiala;
  • gandacul poate trai si fara cap, ei bine, nu foarte mult, dar totusi, poate trai asa pana la o luna, daca s-a hranit copios in prealabil. Acest lucru se intampla deoarece gandacii respira prin tot corpul, iar lipsa acestuia nu va determina o hemoragie, ca in cazul mamiferelor.