Oricine a avut probleme cu acesti daunatori, si-a pus intrebarea cum scap de furnici? In aritcolul de astazi, vom trece in reviste cateva dintre cele mai importante caracteristici despre furnici si cateva metode pe care le putem folosi pentru a scapa de ele.

Furnicile se incadreaza la daunatorii care dau multe batai de cap proprietarilor de case sau apartamente. Daca descopera ca locuinta dumneavoastra le poate oferi suficienta hrana si conditii optime acestea vor reveni in numar din ce in ce mai mare. Asadar, cum scap de furnici?

cum scap de furnici

Cum bine stim, coloniile de furnici pot fi formate de la cateva zeci de expemplare la.. milioane. Prima furnica care va descoperi hrana va marca olfactiv traseul de la cuib la hrana pentru a o acompania si celelalte surate.

Asadar, fara sa va dati seama va puteti trezi cu o autostrada a furnicilor in mijlocul bucatariei.

Ele nu dauneaza oamenilor, dar pentru ca apar in umar mare nu este usor si nici igienic de trait cu ele. Mai mult decat atat, acestea pot ajunge sa isi construiasca cuibul in interiorul casei dumneavoastra, iar pentru a scapa de un cuib este nevoie de foarte multa munca si perseverenta. In cazul in care acestia isi fac cuibul in lemnul caselor, acestea vor dauna structurii.

Deoarece traiesc impreuna cu paduchii de frunze, odate intrate in casa dumneavoastra plantele vor avea de suferit. Furnicile ajuta paduchii de frunze sa se deplaseze dintr-un habitat in altul, iar paduchii de frunze le ofera prin excrementelor lor hrana bogata in proteine.

Cum scap de furnici cu insecticide ce actiuneaza prin ingestie

Insecticidele cu actiune prin ingestie pun foarte mult accent pe faptul ca furnicile duc hrana gasita in interiorul musuroiului. Datorita acestui tip de comportament in cel mult 14 zile colonia va fi exterminata complet.scapa de furnici

Ele sunt formulate pe baza de sucroze si proteine pentru ca furnicile sa le considere apetisante. Pentru a scapa de furnici exista mai multe de metode de aplicare acestui tratament: capcane, gel insecticid sau granule de insecticid.

Metoda trebuie aleasa in functie de spatiul in care trebuie aplicata. In cazul in care in interiorul casei se afla copii mici sau alte animale nevizate, va sfatuim sa folositi capcanele speciale pentru furnici.

Capcanele contin insecticid sub forma de gel de care furnicile sunt atrase, acestea vor lua mici bucatele din insecticid si le vor duce in musuroi. Capcanele trebuie amplasate in apropierea musuroiului (daca acesta este in casa) si in apropierea traseului furnicilor.

Seringile cu gel insecticid contin acelasi tip de insecticid ca si capcanele. Acestea sunt sigure de folosit atunci cand nu exista pericolul ca copiii sau alte animale sa le manance. Cu ajutorul seringii se aplica mici picaturi in zona traseului pe care il urmeaza furnicile.

furnici

Spre deosebire de gelul insecticid, granulele nu sunt afectate de conditiile mediu. Din acest motiv, granulele se folosesc de cele mai multe ori in exterior.

Cum scap de furnici

cu insecticide de contact

In cazul in care aveti probleme cu un numar foarte mare de furnici sau un numar ridicat de specii de daunatori, este recomandat sa folositi tratementul de contact. Cu ajutorul pompei de joasa presiune va fi pulverizat insecticidul pe intreaga suprafata infestata. Daunatorii ce iau contact cu aceasta suprafata vor muri instantaneu. Asadar, prin aceasta metoda puteti scapa de furnici intr-un timp foarte rapid.

Pulverizarea manifesta, de asemenea, o eficienta foarte buna insa comparativ cu gelul insecticid aceasta metoda necesita o pregatire in prealabil a spatiului, un pulverizator si un dispozitiv de protectie a cailor respiratorii.

Acest tip de tratament, respectiv rezidual, implica folosirea unor substante insecticide concentrate, care se dilueaza cu apa. Substanta de lucru rezultata astfel se pulverizeaza in tot spatiul vizat, pe elemente de mobilier, tamplarie etc.

In cele mai multe cazuri, acest timp de tratament se aplica in doua etape, la o diferenta de 7-10 zile. Pentru a evita formarea altui musuroi sau unui alt traseu, insecticidul este pulverizat in intreaga locuinta, iar daca este posibil si la exterior.

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect cand te intrebi „cum scap de furnici?”!

       0729.214.514 | 0766.595.550 | 0740.852.933