Astazi continuam cu un nou articol care sa ne aminteasca ce vietati interesante sunt insectele. Pana acum, am enumerat cateva dintre cele mai interesante curiozitati despre ele, dar in acest articol vom face lucrurile putin diferit. Astazi vom vorbi despre 6 tipuri de insecte bizare.

De ce bizare?! Aceste tipuri de insecte ies in evidente prin dimensiunile lor sunt iesite din comun, la fel sunt si culorile si formele lor, iar obiceiurile lor ne sunt complet straine. Din fericire sau din pacate (las la latitudinea cititorului sa hotarasca daca se bucura sau ii pare rau) niciunul dintre aceste tipuri de insecte nu traieste pe teritoriul tarii noastre.

Tipuri de insecte uriase

 

1. Omida cu coarne

omida cu coarne

In America de Nord ea este cunoscuta sub numele „Diavolul de Hicory”. Omida cu coarne se va transforma in Molia regala atunci cand atinge maturitatea, reprezentand una dintre cele mai mari si spectaculoase specii de molii. Dimesiunea ei (a Diavolului de Hicory) este de aproximativ 14 cm si chiar daca pare inspaimantatoare, aceasta nu reprezinta un pericol pentru oameni.

2. Batul umblator

batul umblator

Betele umblatoare sunt un tip de insecte ce pot ajunge pana la 13 cm lungime, cel mai lung dintre ele ajungand la 58 cm! Acest tip de insecta face parte din insectele numite Fasmide, impreuna cu alte insecte ce imita ramuri sau frunze.

3. Leul-furnicilor

leul furnicilor

Pentru majoritatea speciilor nord-americane, larvele dezvoltate au aceeasi dimensiune ca unghiile umane – aproximativ 1,5 cm. Adulții au o lungime de aproximativ 4 cm și o anvergură de 8 cm. In stadiul larvar, corpul este acoperit de mici fire de par si are capul supradimensionat. 

4. Gandacul elefant

gandacul elefant

Unul dintre gigantii lumii insectelor, gdancul elefant ​​este un gandac tropical mare si distinctiv, cu un corn lung, asemanator rinocerului. Cornul apare doar la masculi si este folosit pentru a se lupta cu alti masculi. Gandacul elefant adult are un corp negru stralucitor, cu o acoperire de blana galben-rosiatica. Larva ajunge pana la 20 cm lungime, iar corpul masculului adult nu depaseste 8 cm (masurat impreuna cu cornul poate ajunge pana la 13 cm).

5. Gandacul titan

gandacul titan

Padurea tropicala din Amazon gazduieste multe specii de gandaci mari, dar niciuna dintre ele nu se compara in lungime cu gandacul titan. Pot sa creasca pana la 16 cm in lungime, iar mandibula lui poate rupe un creion.

6. Fluturele reginei Alexandra

Fluturele reginei Alexandra

Fluturele reginei Alexandra este cel mai mare fluture din lume, avand lungimea unei aripi de pana la 30 cm. Acest fluture tropical traieste in padurile tropicale din Noua Guinee si este pe lista speciilor pe care de dispartie.

Aici gasiti si celelalte articole din seria Curiozitati despre insecte in care discutam despre alte tipuri de insecte cu care nu ne intalnim in fiecare zi.

 Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi impotriva daunatorilor!

       0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro