Deratizare cu otrava – informatii
Deratizarea este actiunea de combatere a rozatoarelor. Acesta este in subiect foarte dezbatut deoarece sobolanii si soarecii sunt transmitatori de boli. Acestia devin un pericol pentru noi de fiecare data cand se apropie de locuintele noastre.
Din acest motiv, v-am pregatit un articol mai detaliat despre Deratizare in care sunt explicate importanta si pasii acestui proces. In cazul in care aveti probleme cu rozatoarele, va sfatuim sa apelati la profesionisti.
Deratizarea se poate face in numeroase feluri: servicii profesionale de deratizare, folosirea capcanelor sau a substantelor toxice. Astazi, vom discuta despre cum efectuam o deratizare cu otrava, adica despre cazul in care alegem sa folosim momeli pentru a scapa de sobolani.
Otrava rodenticida
Acest tip de otrava imbina eficacitatea substantelor active folosite in raticide cu factorul apetisant. Din fericire pentru noi, rozatoarele vor fi atrase de acest rodenticid chiar daca exista si alte surse de hrana in apropiere. Acest tip de momeala elimina riscul ca rozatoarele sa dezvolte rezistanta impotriva substantelor active.
Momeala cerata
Acest tip de momeala a fost special construit pentru a rezista conditiilor meteorologice neprevazute. Atunci cand vremea nu este de partea dumneavoastra, umezeala este crescuta si vantul nu se domoleste acest tip de momeala este aliatul perfect.
Otrava pasta
Acest tip de otrava este una dintre cele mai naturale: este produsa din materii prime ce atrag rozatoarele. Din cauza consistentei moale ea se foloseste la interior si atunci cand vremea este una placuta si previzibila. Acest tip de otrava este una dintre cele mai folosite atunci cand alegem sa efectuam o deratizare cu otrava.
Spuma de contact
Din pacate, acest tip de produs nu se foloseste de unul singur, El se foloseste ca o metode complementara impotriva sobolanilor. Combate activitatea rozatoarelor ce au surse abundente de hrana, chiar si atunci cand intervine timiditatea sau refuzul pentru aceasta.
Cum face o deratizare cu otrava?
Pe langa simplitatea momelilor, eficienta lor le face un aliat de nadejde impotriva rozatoarelor. Acestea vin direct preparate si ambalate si trebuie asezate in locuri strategice (locuri unde au fost vazute rozatoare, in apropierea potentialelor surse de hrana).
Atunci cand alegem sa efectuam o deratizare cu otrava trebuie sa ne luam cateva masuri de precautie. Deoarece momelile trebuie amplasate in apropierea sau chiar in locuinta noastra, trebuie sa excludem posibilitatea ca copiii mici sau animalele nevizate sa fie atrase de aceste substante nocive. Asadar, vin in ajutorul nostru statiile de intoxicare.
Statiile de intoxicare se folosesc atat la interior, cat si la exterior. Ele sunt adaptate pentru toate tipurile de otrava si vin dotate cu o cheie ce blocheaza capacul si cu spatii special pe care se amplaseaza otrava. Otrava actioneaza ca o momeala, iar rozatoarele vor intra in statiile de intoxicare pentru a se hrani. In functie de perioada de actiune, rozatoarele vor muri datorita intoxicatiei.
Majoritatea otravurilor actioneaza prin blocarea mecanismelor de coagulare a sangelui din corpul animalului, provocandu-i acestuia o hemoragie generala, urmand ca acesta sa moara intr-un interval de o saptamana.
Doza de momeala folosita difera in functie de daunatorul vizat. In general, se folosesc in jur de 40 g pentru a elimina soarecii si in jur de 150 g cand daunatorul vizat este sobolanul.
Chiar daca sa efectuezi o deratizare cu otrava pare floare-la-ureche nu ezitati sa apelati la profesionisti! Invaziile cu soareci si sobolani pot fi foarte periculoase pentru orice locuitor al spatiului infestat.
Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi impotriva rozatoarelor!
0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro