Astazi vom discuta despre diferentele dintre curatenie si dezsinfectie: curatenia trebuie facute peste tot, dar este foarte important sa stim unde si cand este nevoie si de dezinfectie. De asemenea, va vom oferi si cateva sfaturi pentru o curatanie profesionala a casei.  Este important ca fiecare persoana in parte sa inteleaga ca a curata nu inseamna a dezinfecta.

microbi

Dar nu uitati! Puteti apela oricand la Soimita Harnica pentru a va asigura ca, curatenia casei dumneavoastra este ireprosabila.

Curatenie

Curatenia se realizeaza cu sapun, detergent sau apa; aceasta indeparteaza murdaria si o parte din germenii de pe o anumita suprafata. Din pacate, foarte multe ustensile folosite pentru curatenie, precum buretii si carpele, doar transporta bacteriile si microbii dintr-un loc in altul.

Cu toate acestea, curatenia este foarte importanta pentru a reduce considerabil riscul de raspandire a infectiei. Intr-o casa permanent curata, sansele sunt foarte mici sa se dezvolte virusi, alergeni si alti microbi.

Dezinfectie

Prin procesul de dezinfectie se elimina un procent majoritar de germeni de pe o suprafata, facandu-le incapabile sa se reproduca. Dezinfectia utilizeaza substante chimice pentru a ucide microbii, dar nu curata in mod necesar suprafetele murdare.

Cele mai comune zone dintr-o casa in care se strang cei msi multi microbi sunt bucatarie si baia. Din acest motiv, aceste spatii au nevoie de dezinfectie aproape la fel de des ca curatenie.

Dezinfectia in bucatarie – Pardoseala, zonele de lucru, mesele, robinetii si frigiderul sunt suprafetele ce contin cel mai crescut numar de microbi si bacterii. Din acest motiv, este recomandat sa se foloseasca dezinfectanti din comert ce trebuie pulverizati (conform instructiunilor) pe aceste suprafete, lasati sa actioneze pentru cateva minute si, ulterior, cu ajutorul unul burete, se vor freca suprafetele, stergand din urma cu o laveta umeda de bucatrie.

Dezinfectia in baie – Cum era de asteptat, baia se poate transforma in timp foarte scurt in locul perfect de dezvoltare al microbilor. Zonele de scurgere din casa si chiuveta, robinetele, rezervorul de apa al vasului de toaleta, pardoseala si toaleta reprezinta locurile propice pentru dezvoltarea virusilor. Produsele de curatenie special concepute pentru baie trebuie folosite cu ajutorul manusilor de cauciuc, iar dupa terminarea curateniei si a dezinfectie este foarte important ca incaperea sa fie foarte bine aerisita.

Sfaturi pentru a mentine bucatarie si baia curate si dezinfectate

1. Arunca lucrurile inutile!dezinfectie si curatenie

Pe masa, blat si pe suprafetele de lucru trebuie pastrate doar obiectele care se folosesc in mod constant. Celelalte trebuie curatate dupa fiecare folosire si depozitate in locuri speciale.

2. Foloseste un cos de gunoi cu capac

Capacul cosului de gunoi va tine departe mustele si insectele purtatoare de microbi. De asemenea, cosul de gunoi trebuie curatat si dezinfectat saptamanal.

3. Spala prosoapele periodic

Indiferent ca sunt carpe, prosoape de baie sau de bucatarie, acestea trebuie spalate de doua ori pe saptamana pentru a tine microbii la distanta.

4. Arunca toate produsele terminate

Arunca toate sticlele, cutiile si recipientele goale de sampon, crema, pasta de dinti, fara sa-ti treaca prin minte ca le vei mai refolosi vreodata.

5. Curata chiuveta si cada periodic

Nu lasa urmele de sapun sa ramana peste toata zona chiuvetei sau cazii. Dupa fiecare baie, clateste cada si placile de faianta din vecinatatea ei cu apa din belsug.

6. Repara robinetii si tevile stricate

Daca ai in baie baterii sau robineti care curg, tevi care picura sau nereguli la instalatia sanitara, nu mai amana problema si repara-le imediat.

 

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect pentru curatenie, dar si dezinfectie!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro