Informatii generale despre Fluturi de Noapte

 

fluturi de noapte

Primavara, geamul deschis pe timp de seara este o invitatie pentru insectele si daunatorii care apar primavara. Diferitele specii de Fluturi de noapte apar in casele noastre de fiecare cand gasesc o „portita” deschisa.

Fluturii de noapte sunt raspanditi aproape in toate lumea si apar in a doua parte a primaverii, cand vremea devine cu adevarat calduroasa. Au in general culoarea gri, cu anvergura aripilor de 4-5 cm. Omizile ajung pana la 5 cm lungime si sunt de culoare verde gri, ele pot fi acoperite de peri.

Atat fluturii adulti, cati si larvele sunt active in general pe timp de noapte. O femela depune pana la mijlocul verii in jur omizide 80 de oua, care eclozeaza dupa cateva zile.

Fluturii de noapte nu sunt cu adevarat niste daunatori, pe langa neplacerile pe care ni le creeaza prin patrunderea in domiciliul nostru nu ne aduc si alte prejudicii. Dar lucrurile stau complet diferit atunci cand vine vorba de omizi.

Omizile se hranesc cu plante leguminoase (salata, morcovi, varza, ceapa) si fructe. Asadar, atunci cand apar in gradina noastra sau in apropierea plantelor noastre putem observa forme neregulate pe frunze, tulpini, radacini si bulbi.

Prevenire si Combatere

Daca banuiti ca sunteti invadati de fluturi de noapte si de omizile lor, uitati-va in jurul plantelor dumneavoastra. Pe langa formele neregulate lasate de omizi cand se hranesc, puteti observa si urme de excremente in zona rosaturilor, dar ramasite lasate de omizi pe sol.

Pentru a opri fluturii de noapte sa va intra in casa, va sfatuim sa folositi plase de tantari la toate geamurile. Acesta vor tine atat fluturii la distanta, cat si alti daunatori atrasi de lumina. Exista insecticide speciale care tin daunatorii plantelor la distanta.plase tantari

Pentru a scapa de fluturii si omizile din gradina puteti atrage pradatorii lor naturali, precum gandacii rapitori, viespi, cartitile, lilieci si arici. Solul trebuie afanat in mod regulat, udat bine si curatat de buruieni.

Rosiile si telina sunt plante cu miros puternic care tin omizile si alti daunatori la distanta. Asadar, daca plantati culturi mixte aveti o sansa mai buna sa nu aveti probleme cu daunatorii. De asemenea, gainile ciugulesc pamantul in cautare de omizi.

Daca observati omizi pe timp de noapte puteti sa le culegeti cu mana (va sfatuim sa folositi manusi). Daca situatia scapa de sub control nu ezitati sa apelati la profesionisti!

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect pentru a scapa de fluturi de noapte si alti daunatori!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro