Informatii despre Graurgraur

Orice cultivator a auzit despre graur, el este o binecuvantare si un blestem pentru orice gradina, livada sau cultura. Graurii pot face pagube materiale grave, pot lasa pomii fara nicio fructa (mai ales ciresii), dar ne si pot scapa de alti daunatori ai gradinii la fel de periculosi.

Graurul este o pasare des intalnite pe teritoriul tarii noastre. Ea este o pasare migratoare, ajungand la noi la inceputul primaverii sau chiar la sfarsitul lunii februarie si plecand la sfarsitul lunii noiembrie. Acestia nu au o zona preferata, fiind foarte usor adaptabili. Cu toate acestea, cel mai des ne vom intalni cu aceasta pasare in apropierea padurilor sau palcurilor de copaci din zonele joase, in apropierea apelor si chiar in oras.

Un graur este o pasare omnivora, se hraneste cu fructe, seminte din pamant si numeroase insecte. Au un apetit deosebit, fiind niste pasari lacome ce pot distruge o livada intreaga.

Penajul unui graur este predominant negru, avand cateva pene de culori verzi-violete. Graurul isi schimba des penajul, in functie de anotimp. Lungimea corpului lor este de aproximativ 20 cm, iar greutatea corpului nu depaseste 100g.oua graure

Masculul este cel ce contruieste cuibul in care femela va depune ouale. Ei nu sunt niste mesteri, preferand sa fure cuibul altor pasari. Femela depune pana la 6 oua, lucioase si albastrui, urmand ca pentru doua saptamani amandoi sa cloceasca ouale.

In general, graurii sunt pasari solitare, dar spre sfarsitul verii se strang in stoluri numeroase pentru a cauta adapost si hrana.

Cantecul unui graur este un aspect foarte interesant. Masculul incearca sa impresioneze femela printr-un cantec, acest cantesc este o suita de fluieraturi si triluri scurte. El este un expert in reproducerea sunetelor din mediul inconjurator, putand imita pana si sunetul unei locomotive.

Un graur poate avea 2-3 generatii de pui pe an, acest lucru variaza in functie de hrana pe care o au la dispozitie. Speranta de viata a unui graur poate ajunge la 21 de ani.

Prevenire si Combatere

Masurile de combatere trebuie sustinute si de cele de prevenire. Pentru a fi sigur ca problemele cu graurii nu vor continua si nu vor reprezenta o problema pentru o perioada foarte indelungata trebuie sa asiguri gradinii tale toata protectia necesara inainte ca culturile sa fie coapte.

Orice masura de combatere impotriva graurilor va fi una de durata. Va recomandam sa apelati la specialisti, pentru a scapa de acesti daunatori in cel mai scurt timp.stol de grauri

Unele dintre cele mai eficiente metode de prevenire a graurilor sunt: plasele de protectie, aparatele cu ultrasunete, si sperietorile.

Plasele de protectie reprezinta cea mai scumpa metoda de prevenire, dar este si foarte eficienta. Sperietoarile sunt si ele foarte eficiente si de foarte multe feluri, exista sperietori clasice, foi de aluminiu si zmeie. Aparatele cu ultrasunete acopera arii destul de intinse, iar singura sansa a graurelui sa scapa de suntele neplacute este sa se indeparteze suficient de mult. Cu timpul acestia invata sa nu se mai intoarca.

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi impotriva daunatorilor gradinii!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro