Chiar daca facem tot ce ne sta in putinta pentru a scapa de insecte si gandaci si pentru a nu ne intersecta viata cu ei, nu trebuie sa uitam ca acestea sunt niste creaturi uimitoare cu obiceiuri aproape la fel de complexe ca ale noastre. curiozitati In articoul de astazi ne vom stradui sa va spunem cateva lucruri inedite despre insecte si gandaci.

Curiozitati despre insecte si gandaci

  1. Pentru fiecare om de pe Pamant exista aproximativ 200 milioane de insecte si gandaci; numai termitele ne depasesc intr-un raport de 10 la 1.
  2. Un purice poate sa sara de 350 de ori lungimea corpului sau. Daca un om ar trebui sa sara o distana atat de mare, ar insemna ca trebuie sa sara peste un teren de fotbal.
  3. Daca nu ne feream destul de gandaci, sa stiti ca gandacul de bucatarie poate trai pana la o saptamana fara cap, urmand ca apoi sa moara de foame.
  4. Majoritatea insectelor nu inhaleaza oxigenul prin gaurile asemanatoare gurilor, c prin niste orificii plasate de-a lungul toracelor si abdomenelor.
  5. Organele insectelor se scalda in sange; doar ca aceste se numeste „hemolimfa”, iar sistemul lor circular este complet dierit de cel al oamenilor, avand unul deschis.
  6. Reginele depunatoare de oua din ordinul Hymenoptera (furnici, albine, viespi) pot trai timp de 10 ani.
  7. Unele specii de lacuste si greieri si alti gandaci au urechile pe… picioarele din fata, iar mustele papilele gustative. insecte
  8. Se spune ca tantarii sunt raspunzatori de mai multe morti ca toate razboaiele din istorie.
  9. Larvele unor specii de musculite pot sa traiasca cateva zile in nitrogen lichid (-196 grade Celsius), iar noi ne miram ca nu mor de la un plici.
  10. Anumite specii de viespi hiberneaza: acestea isi fixeaza corpul intr-o anumita pozitie cu ajutorul dintilor.

                       Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi impotriva daunatorilor, chiar si celor mai ciudati!                                                          

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro