Informatii generale despre Lacusta

lacusta

Lacusta este raspandita pe aproape pe tot globul (nu si in zonele reci), iar cele mai numeroase specii (peste 11.000) se afla in padurile tropicale umede.

Lacusta adulta are corpul de lungime de la cativa milimetri pana la cativa centimetri, iar culoarea variaza de la palid-roscatm la verde-cenusiu. Culoarea lor este data de cele mai multe ori de mediul inconjurator, fiind o metoda de aparare. Masculii se diferentiaza de femele prin petele luminoase de pe aripi, folosite chiar pentru a le atrage. De asemenea, lacusta femela este mai mare decat masculul, deoarece la capătul terminal al abdomenului prezinta un ovipositor ce o ajuta să depună ouale in subteran.

Lacusta se numara printre cele mai lacome insecte din lume, aceasta isi mananca greutatea corpului in fiecare zi. Aceasta curiozitate reprezinta si motivul pentru care este un daunator de temut.lacuste

Majoritatea speciilor sunt solitare, grupandu-se doar pentru a se imperechea.

Chiar daca picioarele lor le permit sa sara foarte departe (pot sari de 20 de ori lungimea corpului), lacustele au si aripi. Acesta pot parurge mii de kilometri in cautarea unui nou loc in care sa se stabileasca.

Hrana

Hrana principala a lacuteslor o reprezinta frunzele, ierburile si cerealele, avand aparatul bucal de tip masticator. Cu toate acestea, exista si specii de lacuste ce vor manca greieri sau alte insecte. De asemenea, exista specii ce au tendinta de a se devora. Acest lucru se intampla deoarece sunt foarte sensibile la durere.

Lacusta se hraneste atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

Un roi de lacuste poate distruge o plantatie intreaga, fiecare venind cu apetitul lor neasteptat. O singura lacusta poate aduce pagube vizibile unei gradini, deoarece aceasta poate desfrunzi in totalitate un copacel.

O tona de lacuste consuma aceeasi cantitate de mancare ca 10 elefanti, 25 de camile sau 2500 de oameni.

Reproducere si Ciclu de viata

Reproducerea si dezvoltarea lacustelor are loc prin metamorfoza incomplital larvele diin copii in miniatura ale adultilor. Speranta de viata a unei lacuste este de la cateva luni pana la cativa ani.

Dupa imperechere, femela cloceste ouale, iar apoi, cu ajutorul ovipositorului, le depune la aproximativ 15 cm sub pamant. Dimensiunea oualelor nu o depaseste pe cea a unui bob de orez lung. Lacustele ierneaza in acest stadiu, eclozand la sfasitul primaverii cand vremea va fi destul de calduroasa.

Prevenire si Combatere

Cele mai eficiente produse insecticide sunt cele pe baza de Deltametrin, dar pentru ca lacustele sunt daunatori ce pot distruge intr-o clipita o intreaga gradina va recomandam sa apelati la servicii profesionale de dezinsectie si deratizare!

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect cand gradina ta este amenintata!

       0729.214.514 | 0766.595.550 | 0740.852.933