Informatii despre lilieci

lilieci

Putem gasi lilieci aproape peste tot in lume, dar prefera zonele calduroase, mai apropiate de Ecuator.

Liliecii se cuibaresc in copaci, pesteri, crapaturi, hambare sau poduri, orice loc care le poate oferi protectie. Ei dorm cu capul in jos, tinandu-se cu ghearele.

Aceste animale sunt nocturne si traiesc in grupuri, numite colonii. Unii lilieci pot zbura pana la 50 km intr-o singura noapte pentru a-si gasi hrani.

Zborul liliecilor este asemanator cu stilul de inot „Fluture”, dar zborul nu este singurul lucru pentru care liliecii isi folosesc aripile: ei se ajuta de ele pentru a tine insectele sau fructele ca intr-o punga, in timp ce le consuma.

70% dintre lilieci se hranesc doar cu insecte. Cu toate astea, exista specii de lilicei ce consuma fructe sau specii ce sunt carnivore.

Speciile carnivore vaneaza mamifere mici, pasari, soparle si broaste.

Speranta de viata a liliecilor este de 20 de ani. In general, femelele dau nastere unui singur pui pe care il cresc pana cand acesta ajunge aproape de stadiul de adult.

Unele specii de lilieci nu vad absolut deloc, folosindu-se de sunete drept sonare pentru a gasi prada.

Lilieci in casalilieci in casa

Multa lume cunoaste beneficiile pe care liliecii le aduc atunci cand zboara in afara casei. Totusi, lucrurile devin neplacute cand ei patrund in interiorul locuintei.

Liliecii poarta cu ei diferite boli ce pot fi transmise oamenilor. Mai mult decat atat, acestia sunt foarte zgomotosi, iar excrementele lor provoaca mizeria si sunt un focar de microbi.

Odata ce liliecii incep sa zboare in jurul casei tale, ar trebui sa incepi sa iei cateva masuri.

Ce este de facut?!

Capcanele sunt complet nefolositoare, posibilitatea ca acestia sa fie prinsi in ele ese foarte mica. In plus, chiar daca sunt prinsi sansele ca ei sa se intoarca sunt foarte mari.lilieci in pod

Unul din cele mai importante lucruri care trebuie facute este sa descoperi toate intrarile pe care acestia le folosesc pentru a intra in casa ta.  Deobicei, acestea se afla la inaltime ori la subsol.

Dupa identificarea posibilelor intrari acestea trebuie sigilate. Chiar daca unele gauri ti se par prea mici, ar trebui sa le acoperi si pe acelea. Liliecii au nevoie doar de cativa milimetri pentru a se strecura.

Daca un liliac a gasit o cale de intrare in casa ta, acesta o va folosi de fiecare data cand doreste si isi va aduce si colonia. Este foarte important ca acestia sa nu gaseasca nicio metoda prin care sa iti patrunda in casa!

Geamurile si usile ce nu au plase trebuie mentinute inchise, in special pe timp de noapte. De asemenea, daca locuinta ta are cosuri de fum ar trebui acoperite cu capace speciale.

Produse folosite pentru prevenirea infestarii cu lilieci

1. Spuma poliuretanica – este folosita si in izolatii, fiind mult mai utila decat vata sau polistirenul.

2. Plasele – acestea trebuie folosite pentru geamuri si usi; liliecii nu vor mai avea nicio sanse sa intre.

In cazul in care lucrurile scapa de sub control, iar numarul liliecilor este foarte mare nu ezitati sa contactati o persoana avizata!

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect impotriva daunatorilor!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro