Informatii despre moliile de alimentemolii alimentare

In orice casa apar Molii de alimente la un moment dat, aceasta mai este denumita si molia de camara, molia de faina sau molia de cereale. De obicei, poate fi confundata cu cea de migdale.

Din pacate, indiferent de curatenie din camara sau bucataria ta nu poti preveni aparitia catorva molii de alimente. Oualele sau larvele acestor daunatori pot aparea in casa noastra chiar si prin alimentele ambalate pe care le cumparam.

Moliile pe care le observam zburand prin camara se afla in stadiul in care sunt complet dezvoltate: cel de adult. In acest stadiu moliile nu se mai hranesc, avand un singur scop – imperecherea. O molie adult nu traieste mai mult de 1 saptamani, timp in care poate depune pana la 400 de oua.

Ouale sunt depuse direct pe sursa de hrana care va fi folosita pentru cresterea larvelor. In cazul in care nu se pot gasi resurse de hrana sau alimente, moliile nu isi vor depune oualele.

molii de alimente

Moliile se ascund in faina, cereale, orez, hrana animalelor de companie, fructe uscate si alte produse alimentare. Daca credeti ca ati putea avea o molie in camara este nevoie sa verificati absolut orice produs, iar apoi sa il indepartati din camara pentru a putea fi curatat. Totul trebuie verificat si curatat!

Chiar daca controlul natural al acestui este indicat este foarte greu sa tinem sub control acest daunator. Asadar, controlul bucatariei trebuie preluat cu ajutorul expertilor si al substantelor chimice.

Molii de alimente – depistarecum scaam de molii

1. Ouale sunt de culoare gri-albicioasa si sunt destul de mici. Acest stadiu dureaza aproximativ 7 zile, staiu in care moliile sunt destul de greu de observat.

2. Larvele au in jur de 1 cm si sunt asemanatoare omizilor fara par. Aceasta au 5 perechi de picioare si o culoare gri-albicioasa care se poate schimba in functie de hrana pe care o gasesc, Larvele trec prin 5 etape de hranire si dezvoltare (intre 40 si 60 de zile), cautand apoi un loc potrivit pentru a deveni pupa.

Pupele le putem intalni in crapaturile rafturilor, tocurile usilor etc.

3. Moliile adulte sunt in general de culoare gri, cu indicii fine de colorare (rosii sau albe), avand o lungime de aproximativ 1,3 cm.

Masuri de prevenire si combatere

Toate alimentele infestate trebuie aruncate, la fel si orice aliment ce contine semne de contaminare, In cazul in care nu sunteti sigur ca un aliment sau recipient a fost infestat, acesta poate fi introdus in congelator pentru o perioada de 7 zile.capcana feromoni

Capcanele cu feromoni sunt o solutie rapida si eficienta impotriva moliilor daca acestea nu au scapat de sub control. Moliile adulte vor fi atrase si prinse in capcana si nu vor mai depune oua. Prin curatarea camarii si a bucatariei se pot elimina ouale si larvele dupa exterminarea adultilor.

Nu ezitati sa contactacti un specialist cand situatia va scapa de sub control!

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi iti ofera o estimare gratuita in urma unei vizionari!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro