Plosnita de pat boli si riscuri
Desi credinta din popor spune ca plosnita de pat ne imbolnaveste, aceasta afirmatie este partial corecta. Adevarul este ca plosnitele nu raspandesc si nu cauzeaza boli oamenilor, dar muscatura acestora poate provoca niste reactii alergice, mai mult sau mai putin grave. In plus, stresul emotional si mental provocat de muscatura plosnita poate avea consecinte grave si nu trebuie ignorat, de aceea problema infestarii trebuie rezolvata cat mai repede.
Am discutat in articolul anterior despre procedeul anevoios de eliminare a unui cuib de plosnite, de aceea acum ne vom concentra pe primele semne ale unei infestari.
Pentru inceput, daca va apar muscaturi sau bubite peste noapte, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa verificati imediat lenjeria patului, salteaua, cadrul patului si mobilierul de sezut (canapea, fotolii etc.) pentru urme care ar putea semnala existenta unei infestari cu plosnite.
Aceste semne sunt usor de observat si se caracterizeaza prin punctele negre (fecale) amestecate cu puncte albicioase (oua) in jurul cusaturilor sau imbinarilor de mobilier.
Puteti gasi multe imagini cu semne ale unei infestari interogand pe orice motor de cautare sintagma „plosnita de pat forum„.
Remedii impotriva plosnitelor
Daca ati depistat o infestare trebuie sa luati urgent decizia daca vreti sa combateti singur problema sau preferati sa apelati la serviciile unui specialist. Cu cat asteptati mai mult, cu atat infestarea va fi mai greu de eliminat.
Din pacate, acesti daunatori sunt foarte rezistenti si versatili, se inmultesc rapid si se ascund foarte bine (in orice crapaturi: lemn, plastic, material textil, ciment sau fier).
Daca v-ati hotarat sa rezolvati singur problema trebuie sa va echipati cu un spray plosnite dedicat sau alt insecticid special conceput pentru eliminarea acestui daunator. Recomandat este sa folositi o pompa de tip vermorel in care preparati un insecticid concentrat (combinat cu apa).
Dupa ce v-ati asigurat mijloacele necesare puteti sa incepeti un raid pentru plosnite prin pulverizarea tuturor textilelor din locuinta (lenjerii, haine, covoare, carpete), cat si a mobilierului (preponderent pat, canapea si fotolii).
Puteti citi procedura detaliata in articolul nostru: „Cum sa scapi de plosnite„.
Apeleaza la un EXPERT!
Daca nu vreti sa va bateti capul cu acest daunatori deranjanti, puteti oricand sa apelati la serviciile noastre, in care personalul calificat si cu experienta va alege cel mai bun insecticid pentru plosnite care sa rezolve problema dumneavoastra prin metode moderne si eficiente de tratare a suprafetelor!
Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect impotriva plosnitelor!
0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro