Saptamana trecuta am vorbit despre cum cainii pot fi un pericol pentru gradina, saptamana asta vom vorbi despre pisica. Pisica poate produce stricaiuni atat plantelor dintr-o gradina, cati si celor din casa. Asadar, cum putem face sa avem si o pisica fericita si o gradina aranjata?!

 

Cum afecteaza pisica gradina?pisica

Din pacate, urina pisiclor este la fel de periculoasa ca cea a cainilor. Aceasta poate face plantele sa se ofileasca si gazonul sa se usuce. Chiar daca este mai putin probabil sa urineze in plantele din ghiveci, comoditatea, curiozitatea sau dorinta de a-si marca teritoriul le poate impinge sa faca si acest pas.

In cazul in care observi ca pisica ta a descoperit un nou loc pentru urinat trebuie sa elimin orice urma a acestui lucru. Daca descopera un loc in care isi poate face nevoile, ea se va intoarce constant. Asadar, este foarte important sa invatam pisica sa urineze doar in locurile special amenajate.

Poate nu va asteptati la asta, dar pisicilor le place sa sape, iar pamantul proaspat, moale si nisipos rurina pisicaeprezinta locul perfect de infipt gherutele. Pentru a tine in frau curiozitatea pisicilor trebuie stabilite teritorii in care pisica poate patrunde si delimitate foarte clar locurile in care nu are voie. De asemenea, se pot instala plase speciale si pot fi raspandite straturi de pietre sau mulci.

Exista plante care tin pisicile la distanta, dar si plante care le atrag si pot fi plantate pentru placerea lor.

Printre plantele care le tin la distana se numara: lavandarozmarinul si plantele cu tepi. Acestea tin pisicile la distanta in special prin miros, dar exista si pisici mai incapatanate care vor trece peste aceste obstacole si vor intra in gradina ta.

Sa nu uitam de tavalitul printre flori! Stim cu totii cat de alintate sunt pisicile si cum le place sa se tavaleasca peste tot. Asadar, de ce ar cruta florile frumos mirositoare?!

Cum afecteaza gradina pisica?

Va intelegem nedumerirea, cum ar putea gradina sa raneasca o pisica?!

Ei bine, anumite plante sunt otravitoare pentru psici si din acest motiv este foarte important sa stiti ce plante ar trebuie sa evitati sa cresteti sau sa adapostiti in caminul dumneavoastra.

Crinii sunt cele mai toxice plante pentru pisica ta. Toate partile componente ale acestei flori sunt toxice, iar ingerarea lor de catre pisici poate duce la blocaj renal.

De asemenea, plantele inrudite cu cartoful si cele bulburoase contin substante periculoase pentru pisica in caz de ingestie.

Iedera si narcisele vor cauza stari de ameteala, vomitare repetata, diaree sau iritarea pielii daca este ingerata.

Stati ca?!stiati ca pisici

Pe parcursul vietii, o pisica poate avea mai mult de 100 de pisoi.

Pisicile sunt cele mai lenese animale din lume. Ele dorm, in medie, intre 15 si 18 ore pe zi.

Pisicile cu ochi albastri si blana alba sunt predispuse genetic la surzire.

Atunci cand este in calduri, o pisica se poate imperechea cu mai mult masculi, urmand sa nasca mai multi pisoi cu tati diferiti.

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect cand gradina ta este amenintata!

       0729.214.514 | 0766.595.550 | 0740.852.933