Primavara este imediat dupa colt, iar pregatirile gradinii sunt in toi. Impreuna cu soarele si caldura, micile vietuitoare care ne dau atatea batai de cap se intorc pregatite sa nu ne lase sa e bucuram de gradina noastra. Tocmai din acest motiv, astazi discutam despre protectia plantelor, adica depre cum ne putem feri plantele de daunatorii gradiniiprotectia plantelor

Vom discuta despre cateva metode chimice care promit protectia plantelor si pastrarea unei gradini curate si fara daunatori si despre substantele active din pesticide.

De fiecare data cand folosim substante chimice este foarte important sa citim instructiunile de utilizare si sa le respectam. Inainte sa alegem produsul ce pare potrivit pentru noi trebuie sa aflam daca au efecte nocive sau secundare ce pot afecta insectele folositoare sau alte animale nevizate sau, si mai rau, pe noi.

Majoritatea pesticidelor sunt nocive pentru oameni si animale neviazate, nefiind recomandate pentru gradinile private. Din acest motiv, trebuie sa cautam sa folosim pesticide speciale pentru plantele din casa noastra.

Exista substante impotriva plantelor nedorite, ciupercilor, dar si contra daunatorilor plantelor (atat insecte, cat si rozatoare). Tratamentele se pot face pentru a scapa de o infestatie sau pentru a preveni una. De asemenea, acestea se pot face in perioada de vegetatie sau prin tratamente la samanta sau prin tratarea solului.

Cel mai sigur tratament pentru mediul inconjurator este tratamentul la samanta, dar acesta este un tratament folosit strict pentru prevenire.  Cea mai sigura metoda de a alege un pesticid este de a invata pentru ce se foloseste fiecare substanta activa.

Protectia plantelor cu Piretru si Piretroizi

Orice pesticid pe baza de piretru este pesticid natural, din pacate, acest lucru nu inseamna ca sunt mai putin toxice. Piretrul natural este extras din crizanteme, dar exista si pesticide sintetizate chimic. substante active

Majoritatea pesticidelor naturale sunt create special pentru a indeparta din gradina dumneavoastra insectele si acarienii. Chiar daca sunt denumite „naturale” acestea sunt in continuare toxice pentru oameni daca sunt inhalate. Respectati masurile de siguranta prezentate in instructiunile ce vin impreuna cu produsul ales de dumneavoastra.

Protectia plantelor cu Organofosfati si Carbamati

Organofosfatii si Carbamatii sunt substante active ce se folosesc insecticidele contra frunicilor. Ca majoritatea insecticidelor, acestea sunt toxice pentru oameni si pentru animalele nevizate. Pe langa substantele active, pesticidele contin si multe alte substante ajutatoare si catalizatoare.

In cazul in care ati inhalat insecticide pe baza de Organofosfati si Carbamati va puteti confrunta cu: ameteli, amorteli, greata, tuse etc. Daca apare vreunul dintre aceste simptome va rugam sa apelati la medicul dumneavoastra.

Ca metoda alternativa, puteti folosi Sulful. Acesta poate fi folosit pentru combaterea bolilor plantelor, afidelor, tripsilor si acarienilor.  Sarurile de potasiu se folosesc pentru combaterea buruienilor si bacteriozelor.

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi impotriva daunatorilor gradinii!

0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro