Primul pas in a scapa de sobolani este adunarea informatiilor despre ei si despre obiceiurile lor. Tocmai din acest motiv va invitam sa citi articolul nostru Informatii despre sobolani.

scapa de sobolani

Inainte sa incepem cu procedurile pe care le puteti folosi pentru a scapa de sobolani, vom trece in revista cele mai importante trasaturi ale sobolanilor. Va sfatuim ca in cazul in care va confruntati cu o invazie a sobolanilor sa apelati la servicii profesioniste si sa nu incercati sa va descurcati pe cont prorpiu.

Sobolanii sunt aducatori de microbi si virusuri si pot imbolnavi intreaga familie. Mancarea contaminata de acestia devine focar de bacterii si va imbolnavi pe oricine va manca.  Cateva din bolile pe care acestia le transmit sunt: ciuma, febra muscaturii de sobolan, turbarea.

Cele mai intalnite specii de sobolani din mediile urbane sunt: sobolanul negru de casa si sobolanul de casa cenusiu.

Acestea sunt specii foarte usor adaptabile, destepte si foarte rezistente. Cu ajutorul dintilor, inteligentei si abilitatea de a se strecura prin locuri foarte stramte, acestia pot patrunde oriunde.

Sobolanul negru are coada mai lunga decat corpul, dar cel sobolanul cenusiu este mai mare ca acesta. Amandoi se stabilesc in apropierea gospodariilor, in speranta ca vor gasi ceva de mancare.

Ambele specii de sobolani se imperecheaza de 4-5 ori pe an, putand da nastere si a 10 pui odata. De asemenea, amandoua speciile sunt deosebit de daunatoare prin pagubele pe care le produs si periculoase ca purtatoare de virusuri, bacterii si germeni.

Cum poti scapa de sobolani?otrava sobolani

In cazul in care numarul sobolanilor este mic, o pisica poate fi una dintre cele mai eficiente modalitati de a scapa de sobolani, fiind o metode cunoscuta de mai bine de 2000 de ani.

O pisica goneste sobolanii in doua moduri: in cazul in care ii prinde acestia vor fi omorati, dar o mare parte din ei vor ocoli locuinta dumneavoastra datorita mirosului de urina de pisica.

Capcanele mecanice

Capcanele mecanice sunt capcane pe baza de arcuri ce sunt declansate atunci se aplica o anumita greutate pe acestea.

Exista capcane mecanice speciale pentru a scapa de sobolani (acestea au o marime anume), ce vor omori sobolanul care incearca sa se infrupte din momeala amplasata pe capcana.

Momeala poate fi atat una speciala, cat si o bucatica dintr-un aliment cu un miros puternic. Acestea se amplaseaza in apropierea traseului sobolanilor sau langa intrarile ascunzatorilor.

Este foarte important ca sobolanii morti sa fie indepartati, fiind un focar de microbi foarte periculos.

Capcane adezive

Exista mai multe tipuri de capcane adezive: se poate cumpara lipici sau o suprafata pe care este aplicat deja adezivul.

In cazul in care alegeti sa cumparati lipici, acesta se goleste uniform in zona de actiune de sobolanilor. Daca alegeti capcana adeziva, aceasta se va scoate din ambalaj si se va amplasa in acelasi loc.

In momentul in care sobolanul trece peste capcane, acesta va ramane blocat. Cu toate acestea, pentru a scapa de sobolani este nevoie sa eliminati atat adezivul cat si sobolanul prins.

capcane sobolani

Capcane de tip pasta

Capcana de tip pasta este de fapt o otrava ce trebuie amplasata in locuri strategice. Ea emana un miros apetisant pentru sobolani si se vor infrupta din ea, crezand ca e mancare. Din pacate, acest timp de combatere poate afecta si animalele nevizate.

Pentru a evita orice pericol de intoxicare al unui aimal nevizat sau in cazul in care aveti copii mici, este obligatoriu sa se foloseasca statii de intoxicare.

Majoritatea otravurilor actioneaza prin blocarea mecanismelor de coagulare a sangelui din corpul animalului, provocandu-i acestuia o hemoragie generala, urmand ca acesta sa moara intr-un interval de o saptamana. 

Recomandam PestMAG.ro ca furnizor de produse raticide, capcane si momeli!

Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul perfect impotriva sobolanilor si rozatoarelor!

0729.214.514 | 0766.595.550 | 0740.852.933