Avem probleme cu soarecii si sobolanii, punem otrava si reusim sa scapam de ei.
Dar ce facem daca ne intalnim cu un soarece mort chiar in propria noastra casa sau la birou?!
Ei bine, nu este un incident placut nici macar pentru prestatorii DDD, nici nu vrem sa ne gandim ce inseamna pentru ceilalti. Cu toate astea, este mai bine sa fim pregatiti.
In primul rand, trebuie sa stiti de ce anume aveti nevoie si ce riscuri presupune indepartarea uui soarece mort. Este absolut obligatoriu sa folositi manusi si imbracaminte de protectie, masca de protectie (putem sa folosim chiar mastile de protectie pe care le gasim in farmacii) si doua pungi de plastic.
Ce facem cu un soarece mort gasit in casa?
1. In cazul „fericit” in care observati un soarece mort si nu trebuie sa il cautati dupa miros, primul pas este sa va inarmati cu echipamentul de protectie si sa porniti cu curaj.
2. Urmatorul pas: luam rozatoarea si o introducem in prima punga de plastic. pe care o sigilam fara sa scoatem aerul din ea. Acest lucru reduce riscul de raspandire al bolilor. Aceasta punga o introducem in cealalta punga de plastic, urmarind exact aceeasi pasi.
3. Acea punga cu un soarece mort nu poate fi aruncata in orice cos de gunoi sau in orice pubela, majoritatea oraselor au reguli foarte stricte in ceea ce priveste debarsarea de animale moarte. Din acest motiv, va sfatuim sa apelati la o companie de combatere a daunatorilor sau la serviciul public de control al animalelor din orasul dumneavoatra.
4. Ultimul pas este sa va spalati pe maini cu un dezinfectant fara a va da manusile jos, iar apoi dupa scoaterea lor sa va spalati din nou cu multa apa si sapun. Restul echipamentului trebuie si el spalat sau aruncat la cosul de gunoi intr-o punga sigilata.
Putin mai devreme am spus cazul fericit. Da, din pacate, exista si un caz nu la fel de usor de rezolvat si mult mai probabil. Ce facem in cazul in care soarecele sau sobolanul nu este la vedere, murind intr-un spatiu unde nu il puteti vedea cu usurinta, precum: podul dumneavoastra sau, mai rau, in pereti, tevi sau orificii de aerisire?! In aceste conditii, veti descoperi existenta unui soarece mort prin aparitia unui miros aproape insuportabil. Cea mai buna sansa pe care o aveti este sa apelati la un specialist in controlul daunatorilor, acesti vor putea localiza cu usurinta sursa mirosului si o vor putea elimina.
Soimul Taberei – Ajutorul tau de zi cu zi si aliatul tau pentru toate problemele cu daunatorii!
0729.214.514 | 0766.595.550 | office@soimultaberei.ro